Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΧΙ



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΧΙ!
Σερβίρετε με κεχρί  αναμεμιγμένο με σοταρισμένη κόκκινη πιπεριά, καρότα και άνηθο.
 Συστατικά
 1 ματσάκι σπαναχι, χωρίς τα κοτσάνια.
1.      2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
2.      1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3.      1 ζωμό κοτόπουλου
4.      1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
5.      2 1/2 κουταλιές της σούπας, μουστάρδα Dijon

Προετοιμασία

·         Χωρίστε το κάρδαμο σε 2 πιάτα.
·         Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε φύλλα από λαδόχαρτο.
·         Κόψτε το κοτόπουλο, σε φέτες  1 πόντου πάχους περίπου.
·         Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
·         Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
·         Προσθέστε το κοτόπουλο.
·         Σοτάρουμε  ώσπου να ψηθεί, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.
·         Τοποθετήστε το κοτόπουλο επάνω στο σπαναχι.
·         Προσθέστε το ζωμό, την κρέμα και τη μουστάρδα στην κατσαρόλα.
·         Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 2 λεπτά.
·          Προσθέστε λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι.
·         Περιχύστε  τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο.

διατροφικές πληροφορίες:

·         Θερμίδες 360
·         Υδατάνθρακες 3 γρ (1%)
·         Λίπος 21 g (32%)
·         Πρωτεΐνη 40 γρ (81%)
·         Κορεσμένα Λιπαρά 11 g (53%)
·         Νάτριο 458 mg (19%)
·         Πολυακόρεστα λιπαρά 1 g
·         Ίνες 1 g (3%)
·         Τα μονοακόρεστα λιπαρά 6 g
·         Χοληστερόλη 160 mg (53%)

 
Top of Form

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου