Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Υπερσοκολατένιο brownie με ρεβύθια και ταχίνι



Υπερσοκολατένιο brownie με ρεβύθια και ταχίνι

 

Υλικά: - 120 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες από το μπλέντερ) - 80 γρ κακάο - 180 γρ ζάχαρη καρύδας - 2 κ.γ baking powder - μια τσιμπιά αλάτι μια τσιμπιά κανέλα - 100 γρ σταγόνες σοκολάτας  - 220 γρ βρασμένα ρεβύθια - 150 γρ ταχίνι - 2 κ.γ χυμό από λεμόνι - 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας - 200 γρ γάλα καρύδας - 1 κ.σ σπόρους chia  
 
Εκτέλεση: 1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες τουλάχιστον

2. Τοποθετούμε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό και όταν ξεκινήσει το βράσιμο, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε  το νερό 2 φορές. Τα βράζουμε σε μη αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν θα έχουμε έτοιμα τα ρεβύθια μπορούμε να προχωρήσουμε στα παρακάτω

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς


4. Βάζουμε τα μη υγρά υλικά της συνταγής σε ένα μεγάλο μπολ (βρώμη, κακάο, ζάχαρη καρύδας, αλάτι, κανέλα και baking powder) και ανακατεύουμε


5. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα ρεβύθια, ταχίνι, χυμό λεμονιού, εκχύλισμα βανίλιας, γάλα καρύδας, σπόρους chia και πολτοποιούμε μέχρι να έχουν πολτοποιηθεί εντελώς τα ρεβύθια. Αν το μπλέντερ σας είναι λιγότερο από 800-900 watt θα χρειαστεί να το κάνετε σε 2-3 δόσεις. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν καθόλου κομματάκια από τα ρεβύθια.


6. Ρίχνουμε το μείγμα μας από το μπλέντερ στο μπολ, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε κρατάμε λίγες σταγόνες για να πασπαλίσουμε από πάνω


7. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψάκι μας, απλώνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε στους 200 για 10 λεπτά. Έπειτα, χαμηλώνουμε στους 170 και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.


8. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμη σχετικά υγρό. Όσο κρυώνει θα σφίγγει γι’ αυτό μη το ψήσετε παραπάνω. Αν θέλετε μπορείτε να το ζεστάνετε ελαφρώς πριν το σερβίρετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου