ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΧΙ!
Σερβίρετε με κεχρί αναμεμιγμένο με
σοταρισμένη κόκκινη πιπεριά, καρότα και άνηθο.
Συστατικά
1 ματσάκι σπαναχι, χωρίς τα
κοτσάνια.
1.
2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
και δέρμα
2.
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3.
1 ζωμό κοτόπουλου
4.
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
5.
2 1/2 κουταλιές της σούπας,
μουστάρδα Dijon
Προετοιμασία
·
Χωρίστε το κάρδαμο σε 2 πιάτα.
·
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε φύλλα
από λαδόχαρτο.
·
Κόψτε το κοτόπουλο, σε φέτες 1
πόντου πάχους περίπου.
·
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι
και πιπέρι.
·
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, σε
μέτρια φωτιά.
·
Προσθέστε το κοτόπουλο.
·
Σοτάρουμε ώσπου να ψηθεί,
περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.
·
Τοποθετήστε το κοτόπουλο επάνω στο σπαναχι.
·
Προσθέστε το ζωμό, την κρέμα και τη
μουστάρδα στην κατσαρόλα.
·
Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα,
ανακατεύοντας συχνά, περίπου 2 λεπτά.
·
Προσθέστε λίγο ακόμη αλάτι και
πιπέρι.
·
Περιχύστε τη σάλτσα πάνω στο
κοτόπουλο.
διατροφικές πληροφορίες:
·
Θερμίδες 360
·
Υδατάνθρακες 3 γρ (1%)
·
Λίπος 21 g (32%)
·
Πρωτεΐνη 40 γρ (81%)
·
Κορεσμένα Λιπαρά 11 g (53%)
·
Νάτριο 458 mg (19%)
·
Πολυακόρεστα λιπαρά 1 g
·
Ίνες 1 g (3%)
·
Τα μονοακόρεστα λιπαρά 6 g
·
Χοληστερόλη 160 mg (53%)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου